Monday, July 16, 2012

Alam Baru

Assalamualaikum syungku smua...............
Hari ni genap 5 bulan sy bekerja di company br....hee suasana baru,bos baru smua nya baru termasuklah task work yang sangat berbeza. after graduate bekerja sbg cikgu sementara so sbg pendidik la....pastu jd assistant manager kat pasaraya sakan ....kat lipis tu...kg datuk ct...ahaks...:P n then keje sbg tutor dkt kolej swasta...emm dua tahun kot keje kat kolej....kat kolej ni byk sgt memberi pengalaman yang sgt beharga tau...jpe mcm2 jenis org....emm jangan sangka air yg tenang tiada buaya....owh disitu la terjadi episod yg mengerikan aku...aku berselisih fhm dgn bos utk mempertahankan student smpi aku terpaksa surrender...but fine....akur dgn keputusan....mmg tkt dengar kan...amik risiko dengan tidak mencari keje langsung kat luar...tp da rezeki dpt jgk keje area kolej utk menampung diriku ni...ok nk citer keje br...kejer br di bahagian admin...huh mmg best tp membosankan ...sbb x mencabar mcm dl...tp apakah daya...da tersurat keje ku disini...so aku berusaha utk menjadi pekerja yg baik....:)

Disebabkan aku berminat dengan kerjaya sebagai pendidik ...aku berusaha utk menyambung pelajaranku ke peringkat lbh tinggi...alhamdulillah dpt jgk blaja kat shah alam ...hee...smoga aku berjaya menamatkan master dengan jangka masa yang telah ditetapkan. so bila nk smbg blaja ni kena improve dalam english la...sbb kat uitm ni fully english...mmg taf ckit la...tp sy ttp berusaha utk memperbaiki diri yang lebih positif.

Hopefully sblm 30 tahun impianku tercapai untuk berkahwin,dapat baby,hsbkn master n dpt keje yg diimpiankan utk mencari pensyarah ipta....amin.



1 comment:

Amazon Deals

Pages